joi, octombrie 23, 2008

Calicu-i gingas

joi, octombrie 23, 2008
Incep articolul prin a cita o veche vorba romaneasca si anume: calicu-i gingas. Din aceste cuvinte pline de talc, ce au ramas mostenire de la inaintasii nostri...probabil ceva mai inteligenti, eu inteleg ca romanul, daca primeste un deget, nu se multumeste cu atat, ci iti ia toata mana. Incerc sa ies din aceasta aglomeratie de proverbe si zicatori si sa ma axez pe o fapta concreta.

In urma cu 2 zile, pe stadionul Ghencea, s-a disputat meciul Steaua-Lyon, din grupele Champions League. Cateva mii de suporteri infocati au ocupat scaunele tribunelor, iar acasa, milioane de romani au murit si au inviat la golurile celor 2 echipe.

Dupa cum bine stiti, scorul a fost 5-3 pentru echipa franceza...si puteam sa castigam...si i-am condus...si le-am dat 3 goluri... Dar ce poti sa faci odata ce la mijloc e vorba de mentalitate? Odata ce Radoi&co s-au vazut cu 2 goluri in fata, desi era inceputul primei reprize, au considerat ca meciul este castigat si deja au inceput sa isi faca griji in legatura cu vestimentatia pe care o vor purta la petrecerea de dupa meci. Dar au uitat ca au in fata lor pe Lyon, echipa care a castigat pentru a 6-a oara consecutiv campionatul Frantei...campionatul din tara vicecampioana mondiala. Si astfel, irosind si calcand in picioare sentimentele suporterilor, s-au lasat egalati, apoi condusi si in final... INVINSI. Un cuvant caracteristic pentru romani si nu numai in cazul fotbalului, ci in general.

Zicala din startul articolului (calicu-i gingas) mi-a venit in minte atunci cand am vazut cata lipsa de spirit autocritic exista in unii oameni. Cum poti sa afirmi sus si tare ca Steaua ar fi trebuit sa ii invinga pe Lyon? Daca i-am fi batut, ar fi fost o intamplare... o exceptie si nu un lucru care sa ne faca sa spunem ca am fi in stare sa cucerim Liga Campionilor. Diferenta dintre noi si ei e ca diferenta dintre un Pegeout 407 si o Dacia 1310. Asadar, oricat de mult ai tura Dacia, nu va reusi niciodata sa functioneze ca un Pegeout. Cum poti sa fii atat de idiot incat sa iti concediezi antrenorul doar pentru ca "muraturile" tale de fotbalisti nu au fost in stare sa invinga colosii francezi? Asta se cheama PROSTIE. Si cu prostie nu vom ajunge niciodata nicarieri. Oricum, felicitari Stelei si CFR-ului pentru ca au aratat ca macar in plan fotbalistic putem fi primii...est europeni.

prostie+saracie=marlaneala

marlaneala+prostie=saracie

saracie+marlaneala=prostie



prostie+marlaneala+saracie= ROMANIA

1 comentarii:

OanaBee spunea...

mai scrie, puturosule

 
TzantzaRasta © 2008. Design by Pocket